בחלק א’ של הנושא, פירטנו מה זו דיאטת ספירת קלוריות והאם היא בכלל יעילה,
בחלק ב’ פה אנחנו נבין איך עושים את זה? וגם למי זה מתאים (והכי חשוב- למי לא).
איך לא סופרים קלוריות ולמי זה לא מתאים?

אנשים עם הפרעת אכילה או נטייה לקיצוניות, עלולים לקחת את הדרך הזו לקיצון – ולכן כלי זה לא מתאים להם.
אנשים שמתעסקים בלשקול כל גרם, נמנעים ממפגשים חברתיים רק כי לא ידעו איך להכניס לאפליקציה לספירת קלוריות (או לספירת קלוריות – מחשבון), סובבים את חייהם סביב האפליקציה או נמנעים ממאכלים כאלו או אחרים בגלל הערך הקלורי שלהם. גם הם רצוי שימנעו ממעקב קלורי.
אז איך כן סופרים? ולמי זה כן מתאים?

– לכל מי שבאמת רוצה להבין מה וכמה הוא צורך.
– לכל מי שרוצה לוודא שהוא מספק לגוף שלו את כל הערכים התזונתיים שהוא צריך בכמויות הנכונות (פחמימות, חלבונים ושומנים).
– לכל מי שרוצה לרדת במשקל ולדעת מה קורה בכל שלב, האם הוא אכן בגרעון קלורי, האם זו עצירה בירידה במשקל (פלאטו) שהיא אכן עצירה של הסתגלות או שמא חרגנו קצת וצרכנו יותר מדי מבלי לשים לב.
– לכל מי שרוצה “לפתוח את העיניים” ולראות את הדרך המדויקת למטרה שלו.
– לכל מי שרוצה לקבל את השליטה לידיים שלו ולבנות לעצמו את התפריט מבלי להסתמך על תפריטים חיצוניים, דיאטות מוזרות או “קסמים” שלא באמת עובדים לאורך זמן.
– ולכל מי שרוצה ללמוד איך להפסיק לפחד מאוכל ומפעולת האכילה.
בעיני דווקא כשאנחנו מודעים, ויודעים את “המחיר” הקלורי של מאכלים שונים שאנחנו רוצים לאכול או אוכלים, זה מלמד אותנו לעשות בחירות מושכלות, בחירות ממקום של חופש וקבלה ולא ממקום של פחד!
מה תביני לאחר מכן?
את תגלי שברוב הזמן את בוחרת לבד באופן טבעי את המאכלים המזינים, מלאי נוטריאנטים ואלו “הבריאים” בהגדרה שלהם. רוב הזמן את תעדיפי למלא לעצמך את היום והארוחות במאכלים שמזינים אותך ומשביעים אותך.
אבל את גם תלמדי, איך לשלב מאכלים שאת (הנפש שלך) אוהבת וחושקת בהם, מבלי לפחד מההשלכה שלהם, מבלי להרגיש ש”חטאת” מבלי להרגיש שעשית משהו לא בסדר ומבלי להתנצל או להצטער.
להכל יש מקום בתפריט שלנו. אנחנו רק צריכים ללמוד כמה נכון לנו לאכול וספירת קלוריות יומית היא כלי שיאפשר לך את הלמידה הזו (בין היתר).

אז מאיפה מתחילים?
בראש ובראשונה בואו בגישה של – אני הולכת ללמוד כלי חדש, שפה חדשה שהולכת לעזור לי ללמוד על עצמי. אני באה פתוחה ללמוד ולהתנסות.
זה כבר ישנה לך את כל הגישה וההסתכלות על הנושא.
לאחר מכן, למדו איך סופרים קלוריות נכון? מה מכניסים לאפליקציה למעקב קלורי ומה לא? מה חשוב? ומה פחות? למדו על עצמכם – מה משביע אתכם כאינדיבידואל. שחקו עם המאכלים והכמויות תוך למידה על המשמעות הקלורית שלהם ואיך זה מרגיש לכם.
למדו להתארגן מראש ולהכניס לעצמכם את התפריט היומי שלכם מראש – כך לא תצטרכו כל היום לשבת ולשחק עם האפליקציה, הכל כבר מוזן בפנים. מקסימום עושים שינויים תוך כדי תנועה אבל זה לא התעסקות כל היום.
איך סופרים קלוריות?
תחילה (כדאי) שנחשב את התקציב האישי שלנו (בהתאם ליעדים שלנו: ירידה/ עליה/ שמירה על המשקל).
נוריד אפליקציה למעקב קלורי לנייד שלנו (ניתן להשתמש גם בשעון ספירת קלוריות).
נתחיל להכניס את המאכלים והשתיה שאנחנו צורכים לאורך היום (בעלי ערך קלורי) אל תוך האפליקציה למעקב קלורי.
נסתכל על תוויות מזון/ נסרוק מוצרים ישירות לתוך האפליקציה וננהל יומן אכילה באמצעות האפליקציה למעקב קלורי.
** מעקב קלורי כולל בתוכו גם שקילת מזון כדי לוודא כמויות**
המודעות הזו, תאפשר לנו לדעת האם התהליך שאנחנו עושים אכן עובד לנו ומה צריך לשנות בדרך. אנחנו יכולים לשלוט בקצב, במהירות ובנסיבות החיים.
ספירת קלוריות היא לא משהו שצריך לעשות לכל החיים!
האמת שהיום, רוב הזמן אני בכלל לא סופרת קלוריות או יותר נכון, לא מכניסה לאפליקציה למעקב קלורי. כי היום, השיטה כל כך טבועה בי כך שהיא הפכה להיות חלק ממני.
המוח כבר יודע, העיניים התרגלו לכמויות, ההבנות והיכולת לשחק עם התפריט שלי בהתאם לצרכים שלי הוטמעו ולכן ניתן לשמור על המשקל ולהמשיך להשיג תוצאות שונות מבלי המעקב הפדנטי של הקלוריות היומיות.
ספירת קלוריות היא כלי נהדר. אפשר להשתמש בו לתקופה, ואז לומדים איך לשחרר
תוכלי לבחור לספור רק ימים מסויימים, ארוחות מסויימות או בכלל לא. אבל הכלים שרכשת בזמן שספרת, ישארו איתך לתמיד.
העין למדה כמה זו “מנה” ואיך/ כמה נראית מנה שמשביעה אותך, כמה קינוחים ואיזה את יכולה לשלב במהלך היומיום שלך. ובמקום להסתכל על זה “כמשימה” או “צורך” הסתכלי על זה בתור “רצון” לאכול משהו טעים שמתחשק לי.
לסיכום
- ספירת קלוריות היא שיטה יעילה – כלי בארגז הכלים
- היא לא מתאימה לכולם!
- אבל כדאי לרובנו להתנסות בה (לתקופה קצרה) בכדי לקבל את הידע והכלים הכל כך משמעותיים האלה.
- אין צורך לספור/ לשקול/ להתעסק בזה לנצח (אלא אם תרצו בכך)
- אין צורך לפחד לספור קלוריות – זה לא הופך אתכם לאובססיביים, אלא רק למודעים!
- אפשר וכדאי ללמוד לשחרר את הפדנטיות כשצריך במידה. גם אם אתם בתהליך ירידה (כדי לשמור על חופש ושפיות).
- תנצלו את הכלים שהשיטה הזו נותנת כדי ללמוד על עצמכם, על הגוף, על שעות/ ימים של רעב מוגבר, על מנות ומאכלים שמשביעים אתכם, על “מחיר” המאכלים שאתם אוהבים כדי שתדעו איך וכמה לשלב אותם בתפריט שלכם.
- ובעיקר, תגיעו למטרות שלכן מבלי להישאר רעבים, תלויים באחרים ומבלי לוותר על מאכלים שאתם אוהבים ומספקים לא רק את הגוף שלכם אלא גם את הנפש!
אם תרצו ללמוד איך באמת עושים את זה נכון, איך אפשר לצאת ממעגל הדיאטות ולחיות חיים מלאים באוכל, הנאה וחיבור לגוף, אני מזמינה אתכם להשאיר את הפרטים שלכם ממש כאן ולהכנס לרשימת ההמתנה לתוכנית הליווי הקבוצתית EAT & FIT (עם השארת הפרטים יפתח דף עם פרטים נוספים) ⬇️